Menu

Nasze bardziej lub mniej tajne receptury

Re: Menu

Postprzez Sówka » niedziela, 28 września 2014, 07:47

Ja dziś przeprowadzam eksperyment kulinarny... zrobiłam farsz do pierogów ruskich, ale zamiast zwykłego ciasta, użyje ciasta francuskiego i upiekę to w piekarniku... hmmm... no zobaczymy :-D
*** Samozwańcza pomysłodawczyni forum ***
- URLOP 06.10.2014 - 30.11.2014 -
Avatar użytkownika
Sówka
pierwsze koty za płoty
 
Posty: 213
Dołączył(a): wtorek, 16 września 2014, 08:12
Lokalizacja: Żary - Gubin - Monachium

Postprzez » niedziela, 28 września 2014, 07:47

 

Re: Menu

Postprzez nomka » niedziela, 28 września 2014, 15:53

Na obiad zupa warzywna a na kolacje kluseczki serowe z musem melonowo-ananasowym i smietaną :)
Obrazek
Avatar użytkownika
nomka
moderator
 
Posty: 513
Dołączył(a): wtorek, 16 września 2014, 06:19
Lokalizacja: Löffingen

Re: Menu

Postprzez nomka » poniedziałek, 29 września 2014, 10:32

Kasza jęczmienna z sosem z brązowych pieczarek, mniam!
Obrazek
Avatar użytkownika
nomka
moderator
 
Posty: 513
Dołączył(a): wtorek, 16 września 2014, 06:19
Lokalizacja: Löffingen

Re: Menu

Postprzez ania37 » poniedziałek, 29 września 2014, 11:12

Zupa pomidorowa z reszty wczorejszego rosołu. Dodałam frankfurterki 6 szt na 3 osoby,jak zwykle za dużo :) ale na talerzach resztek nie było :) .
ania37
świeżak
 
Posty: 72
Dołączył(a): środa, 17 września 2014, 11:03
Lokalizacja: Mieszkam w Polsce.

Re: Menu

Postprzez nomka » wtorek, 30 września 2014, 09:56

Dzis na obiad ziemniaczki, paluszki rybne i węzymord w sosie serowo-szczypiorkowym :)
Obrazek
Avatar użytkownika
nomka
moderator
 
Posty: 513
Dołączył(a): wtorek, 16 września 2014, 06:19
Lokalizacja: Löffingen

Re: Menu

Postprzez ziolkowa54 » wtorek, 30 września 2014, 12:00

nomka napisał(a):Dzis na obiad ziemniaczki, paluszki rybne i węzymord w sosie serowo-szczypiorkowym :)


no pojęcia nie mam co to wężymord jest :o :shock:

u mnie drugi dzień pierogi ruskie z zytniej mąki z cebulką,a córką na dzień chłopa-jełopa dorobi ruskich z białej mąki to jutro tez będą ruskie...odsmażane,mam w lodówce reszte bigosiku z kapusty świezej,to dodam jako jarzynkę i szlus,bez szału ale my leniwe do gotowania co dzień czegoś innego :lol:
Avatar użytkownika
ziolkowa54
pierwsze koty za płoty
 
Posty: 193
Dołączył(a): wtorek, 16 września 2014, 08:16

Re: Menu

Postprzez nomka » wtorek, 30 września 2014, 12:02

węzymord to skorzonera albo inaczej zimowe szparagi, to z astrowatych jest, konsystencja pomiedzy ziemniakiem a porem :twisted:
smaczne i wiele witamin ma
Obrazek
Avatar użytkownika
nomka
moderator
 
Posty: 513
Dołączył(a): wtorek, 16 września 2014, 06:19
Lokalizacja: Löffingen

Re: Menu

Postprzez ziolkowa54 » wtorek, 30 września 2014, 12:32

Sówka napisał(a):Ja dziś przeprowadzam eksperyment kulinarny... zrobiłam farsz do pierogów ruskich, ale zamiast zwykłego ciasta, użyje ciasta francuskiego i upiekę to w piekarniku... hmmm... no zobaczymy :-D


wiesz co ale to może być dobre...napisz jak to wyjdzie:)
Avatar użytkownika
ziolkowa54
pierwsze koty za płoty
 
Posty: 193
Dołączył(a): wtorek, 16 września 2014, 08:16

Re: Menu

Postprzez Sówka » wtorek, 30 września 2014, 14:48

ziolkowa54 napisał(a):
Sówka napisał(a):Ja dziś przeprowadzam eksperyment kulinarny... zrobiłam farsz do pierogów ruskich, ale zamiast zwykłego ciasta, użyje ciasta francuskiego i upiekę to w piekarniku... hmmm... no zobaczymy :-D


wiesz co ale to może być dobre...napisz jak to wyjdzie:)

A wiesz, że wyszło bardzo dobre? Ja jednak wolę takie świeżo wyjęte z wody :-)
*** Samozwańcza pomysłodawczyni forum ***
- URLOP 06.10.2014 - 30.11.2014 -
Avatar użytkownika
Sówka
pierwsze koty za płoty
 
Posty: 213
Dołączył(a): wtorek, 16 września 2014, 08:12
Lokalizacja: Żary - Gubin - Monachium

Re: Menu

Postprzez ziolkowa54 » wtorek, 30 września 2014, 14:51

to nie będę kombinować,bo ja niestety jestem wyznawczynia powiedzonka"lepsze jest wrogiem dobrego,a jak coś jest dobre,to po co to zmieniać"....no znaczy się konserwa :lol: :lol:
Avatar użytkownika
ziolkowa54
pierwsze koty za płoty
 
Posty: 193
Dołączył(a): wtorek, 16 września 2014, 08:16

Postprzez » wtorek, 30 września 2014, 14:51

 

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do OD KUCHNI

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

cron